Varjú elleni kukafedőkkel kísérletezik az FKF és a Főkert

2022. május 03. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Városszerte problémát jelentenek azok a varjúfélék, többnyire dolmányos varjak, csókák és szarkák, amelyek a fedetlen hulladékgyűjtőkből „kukáznak”, aztán dolguk végeztével továbbrepülnek, míg a szemét ott marad – írja közösségi oldalán az FKF és a Főkert.

A FKF Köztisztasági és a FŐKERT Kertészeti Divíziók szakemberei azonban összedugták a fejüket a probléma megoldására, és kitalálták

A FEDŐT.

Ráadásul kétfélét is: az egyik egy teljesen teli, felhajtható tető, a másikon pedig van egy kisméretű nyílás, ahol a kisebb szemetet a fedél felhajtása nélkül is be lehet helyezni.

Fotó: Főkert
Fotó: Főkert

A cégek munkatársai teszt jelleggel 20 hulladékgyűjtőre szerelnek most fedelet három kritikus területen: a Népligetben 10-et, a Tabánban 6-ot és a Horváth kertben további 4-et.

„Lássuk, ezek a fifikás madarak így is ki tudják-e pakolni a hulladékgyűjtőket”

– írják a szakemberek. Amint kiderül, melyik válik be, folytatják a hulladékgyűjtők befedését a nyertes verzióval.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom