Félmilliárd forintos károkozással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének vezetőit

2022. május 3. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghaladja a félmilliárd forintot annak a pénzmosási és költségvetési csalásnak a kárértéke, amelynek ügyében letartóztatásba kerültek a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének, a Közösségi Missziónak a vezetői, írja a Magyar Narancs. A lap a Gyulai Törvényszéktől tudta meg, hogy az ügyben indított nyomozás elsődlegesen az eddig nem azonosított K. L. ellen indult, majd ezután kerültek képbe és letartóztatásba a Közösségi Misszió vezetői, dr. V. Gy. és dr. V. K.

Utóbbi két gyanúsítottat április 20-án vették őrizetbe különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanújával. Letartóztatásukat április 22-én rendelték el.

A Közösségi Misszió a Magyar Pünkösdi Egyház intézménye, fogyatékos és idős emberek nappali ellátását és a házi segítségnyújtást végeznek Békés megyében és a dél-alföldi régióban, valamint pszichiátriai betegek bentlakásos otthonát is biztosítják országszerte. Internetes oldalukon a bemutatkozásnál ezt írják magukról:

„A Magyar Pünkösdi Egyház intézményeként célunk olyan emberi kapcsolatok, közösségek megépítése, mely segítő kezet nyújt az elesetteknek, támaszt a megfáradtaknak és reménységet az elkeseredetteknek”.

Egy korábbi, állami számvevőszéki ellenőrzésből kiderült, hogy a Közösségi Misszió 2017-ben nem biztosította a szociális humánszolgáltatási közfeladat ellátására kapott költségvetési támogatások felhasználásának ellenőrizhetőségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!