Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szociális intézményének vezetőit

2022. április 26. – 22:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőit”

írja a Magyarnarancs.hu, a lap információit a Békés Megyei Főügyészség erősítette meg. A lap azt is tudni véli, hogy a gazdasági és pénzügyi visszaélések miatt letartóztatták a Közösségi Misszió ügyvezetőit, dr. V. Gy.-t és dr. V. K.-t.

A fogyatékos és idős személyek nappali ellátásában és a házi segítségnyújtásban Békés megyében és a dél-alföldi régióban, míg a pszichiátriai betegek bentlakásos otthona tekintetében országos ellátási területtel működő Közösségi Misszió a Magyar Pünkösdi Egyház intézménye – írják.

A lapnak Havrán Ákos megbízott megyei főügyészhelyettes azt írta válaszában: a „büntetőügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hallgatott ki két személyt gyanúsítottként”.

Úgy tudják, az április 20-i őrizetbevétel után 22-én rendelték el a két gyanúsított letartóztatását; legfeljebb egy hónapra. A letartóztatásra azért volt szükség, mert fennáll a szökésnek, elrejtőzésnek, továbbá a tanúk befolyásolásának, a bizonyítékok elrejtésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!