Turi-Kovács Béla szerint két békepárti vezető van Európában: Ferenc pápa és Orbán Viktor

2022. május 2. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Áder János átadta az ülés vezetését a korelnöknek, azaz a legidősebb képviselőnek, a 86 éves Turi-Kovács Bélának. A jegyzői feladatokat a tisztségek megválasztásáig a nyolc legfiatalabb képviselő látja el: Varga Ferenc, Bakos Bernadett, Végh Noémi, Ungár Péter, Nacsa Lőrinc, Dúró Dóra, Illés Boglárka és Koncz Zsófia. Közülük a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Dúró Dóra és a KDNP-s Nacsa Lőrinc segíti a korelnök munkáját.

Pár szót szólt ezután Turi-Kovács Béla, aki szerint ebben a rendkívüli időszakban nem lenne szerencsés, ha korelnökként politikai beszédet mondana. Úgy fogalmazott: a miniszterelnöktől vár olyan iránymutatást, amire a következő években építeni lehet.

Azt mondta, az országgyűlési választás vitathatlanul tiszta és szabad volt, és vitathatatlan, hogy a választáson a polgárok arra szavaztak, hogy a NER-t folytatni kell. Világosan állást foglaltak arról is szerinte, hogy Magyarország a háborút elutasítja, és a béke pártján áll. A NER továbbépítése megadja a lehetőséget a családok védelmére és a nemzetmentő program folytatására – fogalmazott.

Turi-Kovács arról is beszélt, két békepárti vezető van ma Európában: Ferenc pápa és Orbán Viktor.

A második világháborúról személyes tapasztalatai vannak Turi-Kovácsnak, aki szerint nincs az emberiségnek nagyobb ellensége, mint a háború. Isten áldását kérte az elkövetkező időszakban a köztársasági elnökre, a miniszterelnökre és az Országgyűlés minden tagjára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!