Kövér László megtalálta a közös nevezőt: a hatalom a népé

2022. május 2. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

„A veszélyek korát éljük” – fogalmazott Kövér László. Szerinte újra veszély fenyegeti azt, amit az elmúlt 32 évben elért az ország: a gazdasági válságot, az illegális migrációt, a világjárványt és a szomszédben dúló ukrajnai háborút sorolta a veszélyek közé. „Mindez egy önbizalmát és önazonosságát vesztett, gazdaságilag és demográfiailag hanyatlásnak indult európai közösség, ránk uszuló zöld- és szivárványos köntösben tetszelgő, de barna és vörös színt visszaidéző új totalitarizmusok fenyegetése és a szuverenitásunkat egyre aggresszívabban megkérdőjelező, új birodalomépítési törekvések közegében” – mondta a megválasztott házelnök.

„Erőnk és képességeink minden eddigieknél nagyobb mértékű latbavetése, minden eddiginél nagyobb fegyelem mellett lehet csak elégséges, hogy a készülő viharban helyt állhassunk.”

A képviselők felelőssége egyetemleges a házelnök szerint, még ha a kormánypártiaknak nagyobb is. A választópolgárok azt várják a képviselőktől – folytatta –, hogy a történelmi helyzetben mindenki szeme előtt az lebegjen: hol, miben tudja segíteni a közösség erőfeszítéseit. „Ha valaki segíteni nem tud, vagy nem akar, akkor legalább ne ártson” – tette hozzá.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A kampány zajából kihallatszott egy gondolat Kövér szerint, amely akár kiindulópontja is lehetne annak, hogy újjáteremtsék „azt a közös nevezőt, amely nélkül semmilyen demokrácia nem működhet egészségesen”. Ez a hatalom a népé, amely az ellenzéki összefogás kampánydalának címe volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!