Fekete-Győr András elmondta, miért vonultak ki az alakuló ülésről

2022. május 2. – 13:22

Másolás

Vágólapra másolva

„A mai napon megalakult a magyar történelem első momentumos frakciója tíz képviselővel” – mondta Fekete-Győr András a párt frakcióvezetője a parlament előtt, miután az eskütételt követően kivonultak az ülésteremből.

A Momentum a következő négy évben Fekete-Győr szavai szerint Magyarország felemelkedéséért szeretne dolgozni, energiáit a magyar emberek egészségére, tudására és megélhetésére fogja fordítani. Ezek lesznek azok a kiemelt témák, amelyekkel a parlamentben foglalkozni szeretnének.

A Momentum képviselői letették a parlamenti esküt, mert a frakcióvezető szerint 1,9 millió választópolgár arra kérte őket, hogy legyenek a hangjai a parlamentben és azon kívül is. Az alakuló ülés érdemi részéről ugyanakkor kivonultak, mert „egy olyan választási rendszer, egy olyan médiarendszer működik Magyarországon, ami tudjuk, hogy nem demokratikus”. A Momentum frakcióvezetője szerint ezért sem kapják meg a magyarok az uniós forrásokat, és ezért sem tud olyan mértékben fejlődni az ország, mint ahogy a magyarok szeretnék. „Nekünk azért kell dolgozni, hogy ezek az eu-s pénzek eljussanak a magyar emberek pénztárcájába” – jelentette ki Fekete-Győr.

Azt mondta, azért vonultak ki az alakuló ülésről, mert nem akarták legitimálni a rendszert. „A következő években a munkánkat elsősorban parlamenten kívül, változást akaró közösségek mozgósításával és megszervezésével fogjuk tölteni, és természetesen a parlament falain belül is részt veszünk a munkában. Alternatívát fogunk állítani a rendszerrel szemben, egy hazafias és haladó szellemű alternatívát fogunk állítani” – tette hozzá a Momentum frakcióvezetője, és azt ígérte, minden egyéb bejelentést a következő napokban fognak megtenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!