Az egyesült ellenzék és a Mi Hazánk is kinézte magának a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét az új parlamentben

2022. április 30. – 07:12

Másolás

Vágólapra másolva

Eldőlt, hogy kiket javasolnak a parlamenti tisztségekre az ellenzéki összefogás pártjai az új parlamentben, az erről szóló listát pénteken küldték el Kövér László házelnöknek, írja a Népszava. A tizenöt bizottsági elnöki posztból öt jutna az ellenzéknek, a Mi Hazánkkal együtt az új parlamentben, a Népszava birtokába került lista alapján az egyesült ellenzék négy elnöki tisztséget szeretne, a Mi Hazánk pedig kettőt.

A lap úgy értesült, hogy Toroczkai László pártja a nemzetbiztonsági és a vállalkozásfejlesztési bizottság vezetésére tart igényt, az egyesült ellenzék pedig Vajda Zoltán (MSZP) lenne a költségvetési bizottság elnöke, alelnök Z. Kárpát Dániel (Jobbik), tagjai Bakos Bernadett (LMP), Jámbor András (Párbeszéd), Tóth Endre (Momentum) lenne.

Az egyesült ellenzék is kinézte magának a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét, ugyanazt, amit a Mi Hazánk is, az egyesült ellenzék Sas Zoltánt (Jobbik) látná szívesen. Tagok lennének Molnár Zsolt (MSZP) és Tompos Márton (Momentum).

A fenntartható fejlődés bizottságát Keresztes László Lóránt (LMP) vezetné, alelnöke Szabó Rebeka (Párbeszéd) lenne és tagként még Orosz Anna (Momentum) kapna helyet a testületben.

A népjóléti bizottság élére az egyesült ellenzék Varju Lászlót (DK) javasolja, alelnök Komáromi Zoltán (DK) lenne, a tagok pedig: Sebők Éva (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Varga Ferenc (Jobbik). A lista további részletei a Népszavában olvashatók.

Miután a bizottsági helyek elosztásáról nem sikerült megegyezni az Országgyűlés megalakulását előkészítő tárgyalásokon, így azokra Kövér László, az Országgyűlés elnöke tesz majd javaslatot, és a fideszes többségű parlament fogja elfogadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!