7,5 milliárd forinttal bővíti a távhőkasszát a kormány

2022. április 29. – 23:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz–ukrán háború hatására egész Európában radikálisan emelkednek az energiaárak, ennek következtében a távhőkasszába befolyó összegek már nem fedezik a szolgáltatók által benyújtott igényeket, ezért a kormány a büdzsé 7,5 milliárd forintos bővítéséről döntött – áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium péntek esti közleményében.

Azt is írják: „A kormány célja a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése, ehhez elengedhetetlenek az olyan intézkedések, mint például a távhőkassza pozitív egyenlegének megőrzése.”

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a távhőkassza pozitív egyenlegét 2022 májusától központi költségvetési forrásból származó befizetéssel szükséges fenntartani. Ezért a kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy az innovációért és technológiáért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon legfeljebb 7,5 milliárd forint többletforrás biztosításáról. Az ütemezés szerint május 10-ig legfeljebb 5 milliárd forintot, június 10-ig pedig legfeljebb további 2,5 milliárd forint kell erre a célra elkülöníteni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!