Megkapta az építési engedélyt a Tiborcz István üzlettársához köthető zuglói gigaprojekt

2022. április 26. – 09:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkapta az építési engedélyt a Bosnyák tér mögötti területet birtokló Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. – írja a Népszava. Az engedély értelmében a Zaha Hadid Architects építésziroda tervei alapján megvalósuló projektet lakó funkciójú tömbbel indítják, tízszintes – mélygarázs, földszint és 8 emeletes – épületben 162 lakást és 2 üzletet alakítanak ki a Bosnyák és a Mosztár utca sarkán, a volt Csömöri úti edzőpálya egy részén. Az építkezés a korábbi ütemtervet tartva még az idén elkezdődik és 2024-re fejeződik be. Az egész projekt 2029-re készülhet el.

A beruházást a Bayer Construct magyar tulajdonú vállalatcsoport végzi, amelynek elnöke Balázs Attila, aki új üstökösnek számít a NER első sorában, és akinek Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével is vannak közös üzletei, derül ki a Válasz Online egy korábbi cikkéből. A projektcég még a választások előtt megkérte a rozsdaövezeti akcióterületté való kijelölést a zuglói projekthez, amelynek elnyerésével a területen felépülő új lakásokra érvényes kedvezményes 5 százalékos áfa is visszakérhető, ami jelentős versenyelőny a többi új lakáshoz képest.

A környék lakói novemberben lakossági fórumon adtak hangot felháborodásuknak a Bosnyák térre tervezett új városközpont, valamint a kapcsolódó, 950 lakásos lakóház-építés miatt. A késő estébe nyúló eseményen a Telex is ott volt, beszámolónkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!