Összesen 56 év fegyházat kaptak első fokon a nagylóki szigetelőszalagos emberölés legfőbb vádlottjai

2022. április 23. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkét év, tizennégy év, 14 év 6 hónap, valamint 15 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte nem jogerős döntésével a Székesfehérvári Törvényszék a 2019-es nagylóki emberölés négy vádlottját, számolt be a hírről az MTI.

A nagylóki szigetelőszalagos emberölés az elkövetés módjáról kapta a nevét a sajtóban: 2019 novemberében ugyanis négyen szigetelőszalaggal kikötöztek egy ittas, alvó férfit a nagylóki kocsma teraszán, és ugyan a 42 éves férfi igyekezett kiszabadulni a szék és a szigetelőszalag fogságából, végül nem járt sikerrel. Felborult a székkel, és másnap reggelre kihűlt.

Az ügynek összesen nyolc vádlottja volt, közülük négyen később érkeztek: utóbbiak közül hárman fényképet készítettek a sértettről, majd a zárás után valamennyien távoztak, magára hagyva a megkötözött férfit. A később érkező négy vádlott még a 2020 novemberében tartott előkészítő ülésen beismerő vallomást tett. Őket korábban segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt jogerősen nyolc-nyolc hónap, valamint egy-egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Most az első-, másod-, és harmadrendű és negyedrendű vádlottról hoztak ítéletet: a vádirat szerint ők itatták le az áldozatot. Egyikük a pultostól szigetelőszalagot vett és két társával a terasz egyik székén elalvó férfira egy másik széket borított, majd mindkettőhöz hozzákötözte. Negyedik társuk a történtekről felvételt készített.

A legmagasabb büntetési tételt a másodrendű vádlottra szabták ki, ő 15 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott. Sem az ítélet, sem a letartóztatásról szóló végzés nem jogerős, mert bár azokat az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbeztek.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!