Nagylóki szigetelőszalagos emberölés: nyolcból négy vádlottat már elítéltek

2020. november 11. – 14:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc emberrel szemben emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség a nagylóki emberölés ügyében, miután a vád szerint tavaly november végén négyen szigetelőszalaggal kikötöztek egy ittas, alvó férfit a nagylóki kocsma teraszán, és ugyan a 42 éves férfi igyekezett kiszabadulni a szék és a szigetelőszalag fogságából, de végül nem járt sikerrel. Felborult a székkel, és másnap reggelre kihűlt.

Az ügyben többszörösen minősülő emberölés és segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt emelt vádat az ügyészség. Az áldozatot kikötözők mellett további négy személy is belekeveredett az ügybe amiatt, mert habár a helyszínre érkeztek, és tudtak arról, mi történt, nem segítettek az áldozatnak, hanem többen inkább lefotózták kiszolgáltatott állapotban, majd a többiekkel együtt magára hagyták, ő pedig meghalt. A Székesfehérvári Törvényszék előkészítő ülésen hozott ítéletet négy, segítségnyújtást elmulasztó vádlott esetén – írja közleményében a főügyészség.

A november 11-i előkészítő ülésen négy terhelt beismerte a segítségnyújtás elmulasztását, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság ítéletet hozott az ügyben. Négyből két ember 1 év börtönbüntetést kapott, ennek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették, két vádlottal szemben pedig 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetését szabtak ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették. A bíróság az utóbbi két vádlott esetében megállapította, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!