A tanárok fotómontázzsal szeretnék felhívni a figyelmet a fiatal kollégáik hiányára

2022. április 21. – 20:12

A tanárok fotómontázzsal szeretnék felhívni a figyelmet a fiatal kollégáik hiányára
A PDSZ egy négy korosztályt ábrázoló fotómontázzsal szeretné felhívni a figyelmet a tanárhiányra – Fotó: Ne dolgozz ingyen! honlapja

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Ne dolgozz ingyen! honlapja újabb akcióra hívja a tanárokat az érdemi sztrájktárgyalások megkezdéséig. Egy négy korosztályból álló fotómontázst szeretnének készíteni a részt vevő pedagógusok képeiből. A négy korosztály közül a legfiatalabbat a 20–30 év közötti tanárok, a legidősebbet az 50 pluszos kollégáik alkotnák. Ezzel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nincs utánpótlás a pedagógustársadalomban, és ha ez így megy tovább, hamarosan elfogynak a fiatal kollégák.

Mint írják:

„Az utánpótlás hiánya már most is kilátástalan helyzetbe hozza az intézményeket, egy-két év múlva azonban már végképp ellehetetlenül az elfogadható szakmai színvonalon működő oktatás.”

Az új kormány megalakulásáig a szakszervezeteknek kevés lehetőségük van az érdekeik érvényesítésére, mert a mostani kormány csak ügyvivő feladatokat lát el, tehát nem tárgyal a sztrájkbizottsággal. Az érdekvédelmi szervezetek már korábban leszögezték: amint megalakul az új kormány, újrakezdik a tárgyalásokat, és ha ezek sem vezetnek eredményre, folytatják a sztrájkot. Az új országgyűlés alakuló ülése május 2-án lesz, várhatóan ekkor választják meg Orbán Viktort miniszterelnöknek, és ezután alakulhat meg az új kormány is.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) még március 16-án kezdtek határozatlan idejű sztrájkba a bérek növelése, és a munkaterhek csökkentése miatt. Ez kitartott egészen a választásokig, de április 1-én, pénteken felfüggesztették a munkabeszüntetésüket az új kormány megalakulásáig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!