Furcsa baleset a nemzeti táncegyüttes próbáján, áramütésszerű dolog ért 15 táncost

2022. április 21. – 06:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes körülbelül 15 tagját furcsa baleset érte próba közben, szerintük valószínűleg áramütés érhette őket, írja a Tények információi alapján a Blikk. A tűzoltók azonban nem találtak semmi veszélyeset, még folynak a vizsgálatok.

A próbatermet lezárták, a táncosokhoz mentőt hívtak, súlyos tüneteket azonban nem találtak náluk, egy várandós nőt kórházba vittek megfigyelésre.

„Álltak a gyerekek körben reggel fél 10 felé, ment a reggeli bemelegítés, és egy ilyen közös áramütésszerű dolog érintette őket. Rögtön hátra hőköltek, és akkor megijedt mindenki, nem tudtuk, mi okozhatta ezt” – mondta a táncegyüttes vezetője, Zsuráfszky Zoltán. Szerinte a baleset után a tűzoltók megvizsgálták a helyszínt, de semmi veszélyeset nem találtak. Később egy érintésvédelmi vizsgálatot is végeznek majd.

Frissítés

A Telex megkeresésére a táncegyüttes egyebek mellett azt közölte, hogy az érintésvédelmi szakemberek szerint az elektronikai eszközök nem játszhattak szerepet a balesetben, amit valószínűleg elektrosztatikus feltöltődés okozhatott. „…a Rendőrségi Helyszínelők által lezárt épületet az érintésvédelmi szakemberek és a baleseti helyszínelők közösen nyitották ki, majd elvégezték a helyszín érintésvédelmi vizsgálatát. Ennek jegyzőkönyvezett eredménye szerint az épület, a terem, a gépek, konnektorok, világítás, fény- és hangtechnikai eszközök, hosszabbítók, keverőpult áramütést nem okozhatott, nevezett eszközök az eseményben nem játszottak szerepet. A baleseti helyszínelők vélelmezik, hogy az áramütéshez hasonló érzetet keltő elektrosztatikus feltöltődés és annak több emberen keresztül történő levezetése okozhatta az eseményt, bizonyítékként kizárólag a szigetelt padlót és a hordott műszálas ruházatokat rögzítették/fotózták le” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!