„Mindennaposak voltak a 13-15 éves kislányok testét ért megalázások”

2022. április 20. – 20:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendszeres megalázásról, a testsúly miatti szekálásról, kötelező puszikról, ölbe ülésekről, verbális bántalmazásról és szexuális zaklatásról számoltak be az egyik budapesti színitanoda korábbi diákjai közül több mint húszan a Hvg.hu-nak: a bántalmazásokat az azonos nevű színháztól független Thália Tanoda korábbi tanárához, egy kaszkadőrként ismert férfihoz kötötték – írtuk meg szerda délután.

A színitanodás tanárát szexuális visszaéléssel vádoló egyik lány az RTL Klubnak adott interjút, ahol részletesen mesélt ezekről az esetekről.

El van hitetve fiatal lányokkal, hogy az, hogy tizenéves gyereket a tanár az ölébe ültet, hogy 13 éves gyereknek kötelező puszit adnia, hogy nyilvánosan több ember előtt kérdezget a szexuális életéről, az nemhogy gátolja az önbecsülést, de ki sem tud alakulni – mondta az RTL-nek Hunyadi Emőke.

Az ő konkrét élménye az volt, amikor 16 éves korában a tanár a folyosón elment mellette, és felnyomta a falra az ágyékával, ő próbált ugyan szabadulni, de a férfi ráfogott a mögötte lévő gázcsőre és nem engedte.

„Mindennaposak voltak a testünket ért, főleg a kislányok, 13-15 éves kislányok testét ért megalázások. Rengetegen lettek testképzavarosak”

– mondta. Hozzátette, olyan fölösleges módon adott a tanár szexuális instrukciókat 13-14 éves gyerekeknek, hogy így lettek bevezetve a szexualitásba – egy tanáruk által. Elmondása szerint többek kerültek pszichiátriára, ő maga is pszichoterápiás kezelés alatt állt és áll most is; anorexiás és bulimiás lett.

Azt mondja, elkezdett embereket keresni, több volt diákra ráírt, és pár óra alatt 25 lány jelzett vissza, és ez a szám azóta csak nőtt.

Néhányan együtt nemrég rendőrségi feljelentést tettek a tanár ellen verbális és tettleges zaklatásra, szexuális visszaélésre és kényszerítésre hivatkozva. A tanár tagadja a vádakat, és becsületsértés miatt feljelentette volt tanítványát. Hunyadi Emőke most az RTL-nek azt mondta, az első tárgyaláson már túl is vannak, de nem kommunikáltak, kommunikálnak a tanárral.

Szerinte a hatalommal való visszaélés nem oké, nem történhet meg sehol. Amióta egyébként a Hvg.hu-n megjelent a cikk, további hat lány írt rá, hogy hasonlókat éltek át.

A tanoda igazgatója azt állítja: ha hozzá bármilyen hivatalos panasz érkezett, azt azonnal kivizsgálta, de ez csak most, a jelenlegi ügy kirobbanásakor történt meg.

Hunyadi Emőke az mondja, ha az iskolában az igazgatónak tudomása van ilyen dolgokról, és mindenki között köztudott, hogy mik mennek, ott cselekedni kellene. És ha a diákok tizenévesen nem azt látják, hogy kiállnak mellettük, akkor elhiszik, hogy ez a normális.

A bántalmazásokkal vádolt tanár azóta egyébként már nem tanít az iskolában, közös megegyezéssel megszűnt a szerződéses viszonya velük, miután korábbi diákja hivatalosan is panaszt tett az intézményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!