Szexuális és verbális bántalmazással vádolják korábbi diákjai az egyik budapesti színitanoda egykori tanárát

2022. április 20. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendszeres megalázásról, a testsúly miatti szekálásról, kötelező puszikról, ölbe ülésekről, verbális bántalmazásról és szexuális zaklatásról számoltak be az egyik budapesti színitanoda korábbi diákjai közül több mint húszan a Hvg.hu-nak: a bántalmazásokat az azonos nevű színháztól független Thália Tanoda korábbi tanárához, egy kaszkadőrként ismert férfihoz kötötték.

Akadt, aki állította, a tanár arra kényszerítette, hogy az egész csoport előtt vegye le a nadrágját, majd mindenki előtt táncolásra kikényszerítette, többen azt írták, férfi olyan lelki traumákat okozott nekik, hogy napokig sírtak miatta, van, akinek a mai napig hatással van a szexuális életére, ahogy vele viselkedett, más pedig kényszeresen bocsánatot kér a mai napig.

A cikk szerint a tanár folyamatosan megalázott mindenkit, aki 45 kilónál többet nyomott, pedig jellemzően jó testalkatú nőkről és lányokról volt szó. A módszerei változatosak voltak: rendszeres volt, hogy a csoport fiútagjai elé állított ki lányokat, majd kézzel megemelt, aztán elengedte a feneküket, és a rengés alapján állapította meg, milyen formában vannak. Volt, akit Elefántnak, Vízilóbébinek, Duci Jucinak nevezett.

Az egyik nyilatkozó két társával és 14 tanúval nemrég rendőrségi feljelentést tett a tanár ellen verbális és tettleges zaklatásra, szexuális visszaélésre és kényszerítésre hivatkozva. A tanár tagadja a vádakat, és becsületsértés miatt feljelentette volt tanítványát. A tanoda igazgatója is azt állítja: hozzá bármilyen hivatalos panasz érkezett, azt azonnal kivizsgálta, de ez csak most, a jelenlegi ügy kirobbanásakor történt meg. A bántalmazásokkal vádolt tanár azóta már nem tanít az iskolában, közös megegyezéssel megszűnt a szerződéses viszonya velük, miután korábbi diákja hivatalosan is panaszt tett az intézményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!