Jakab Péter: A Fidesz imádna, ha én is Mészáros lapjánál szakértenék, mint Vona Gábor

2022. április 20. – 19:48

Másolás

Vágólapra másolva

„A Jobbik elnökeként nem az a felelős magatartás, ha a vihar kellős közepén elhagyom a kormányrudat, hanem az, ha erősen tartom, végrehajtva a szükséges korrekciókat” – ezt írta ki szerdán Jakab Péter a Facebookra.

A közösségi médiás posztban a Jobbik elnöke arról ír, hogy „2018 utáni időszak viharokat szült” a párt életében, az április 3-ai kudarcot pedig az egész ellenzékre lecsapó viharnak nevezi. Jakab a saját maradása mellett többek között azzal érvel, hogy:

  • az a Jobbik egyetlen esélye, ha stabil marad,
  • nem a radikális változtatásoknak van most itt a helye,
  • állni a sarat akkor is, ha minden irányból támadnak,
  • illetve károgjanak csak a károgók, a jobbikosok fajtája szívós.

A Jobbik jelenlegi elnöke szerint radikális változás lenne, ha a választási eredményre úgy reagálna, hogy követné a korábbi pártelnök Vona Gábor példáját, és elmenne „Mészáros Lőrinc lapjához »szakérteni«”, de szerinte ezért csak a Fidesz imádná, mert valójában nekik tenne szívességet.

Jakab Péter posztja nem mondja ki egyértelműen, de valószívűleg Stummer János múlt heti, Telexnek adott interjújára reagál. Jobbik volt alelnöke, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, most négy év után búcsúzik a parlamenti munkától, lapunknak azt mondta: radikálisan megújítaná a Jobbikot, de azt még nem döntötte el, hogy elindul-e a pártelnöki posztért a következő, nyár eleji tisztújításon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!