Péntek este minden autót átvizsgálnak a Margit hídon

2022. április 15. – 23:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Minden autót átvizsgálnak a Margit híd budai hídfőjénél, már a szigetig tart a dugó péntek este 22:00-kor” – írta meg nekünk egy Telex-olvasó, aki képet is küldött az akcióról.

Az olvasói levél után elküldött kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)sajtósa annyit közölt, hogy „közúti ellenőrzést” tartanak péntek este a Margit hídon. Arról viszont nem kapott tájékoztatást a Telex, hogy mi az ellenőrzés oka, ahogy arról sem közölt információt a rendőrség, hogy mikor kezdődött, illetve meddig tart az ellenőrzés.

A Margit hídi közúti ellenőrzés péntek este 22 órakor – Olvasói fotó / Telex
A Margit hídi közúti ellenőrzés péntek este 22 órakor – Olvasói fotó / Telex

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, Budapest belvárosában múlt hét szombaton más hatóságokkal együtt komplex razziát tartottak a BRFK rendőrei. Az akció kiterjedt a kábítószerekhez kapcsolódó bűncselekményekre, lopásokra, garázdaságra, a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas járművezetők és a szabálytalanul közlekedők kiszűrésére is. A múltheti gigarazzia az V., VI. és VII. kerületekre fókuszált, a rendőrök több mint 700 embert igazoltattak, és ellenőriztek 246 járművet, kilenc szórakozóhelyet, valamint négy szálláshelyet is.

A rendőrség ezután az akció után közölte, hogy asonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban, de egyelőre nincs információnk arról, hogy a Margit hídon tartott ellenőrzés hasonló akció része volt-e péntek este.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!