Elütöttek egy 11 éves kerékpározó lányt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtottak a román vendégmunkások

2022. április 14. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt öt román férfi ellen a Győri Járási Ügyészség, akik év elején autójukkal elütöttek egy 11 éves kislányt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről – írja az ügyészség közleménye.

A vádirata szerint az öt román férfi dolgozni érkezett Magyarországra. 2022 januárjában, a reggeli órákban egy Győr melletti településen haladtak a munkahelyükre. Az autót egy 25 éves vádlott vezette. A sofőr az előttük haladó autó későn észlelte, hogy a 11 éves kislány és nagymamája az út szélén kerékpároznak. Hirtelen akarta őket kikerülni, azonban elvesztette uralmát a jármű felett, és elütötte a kislányt. Az ütközéstől a kislány az út melletti füves területre esett, a kerékpárja pedig 21 métert repült.

Az autó elfordulva sodródott az út melletti ingatlan kapubejárójába, és amikor megállt, abból mind az öt vádlott kiszállt. Közülük azonban egyik sem ment oda a földön fekvő lányhoz, hanem nagyjából fél perc múlva sietve visszaültek a kocsiba és elhajtottak a helyszínről. Arra sem figyeltek, hogy az ütközéstől leesett az autó első rendszámtáblája, amit így otthagytak a helyszínen. A kislány csodával határos módon „csak” nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a sofőrt minősített segítségnyújtás elmulasztásával, négy társát e bűncselekmény alapesetével vádolja. A sofőrrel szemben három évig, társaival szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottakkal szemben a bíróság pénzbüntetést is szabjon ki, és a vezetőt tiltsa el a közúti járművek vezetésétől. Az ügyben a Győri Rendőrkapitányág rendőrei jártak el, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!