Kétmillió forintra büntették Kozsót az áramlopási ügyében

2022. április 14. – 16:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kétmillió forintra büntették Kocsor Zsolt zenészt, ismertebb nevén Kozsót az áramlopási ügyében első fokon, valamint a 392 ezer forintos bűnügyi költséget is a zenésznek kell megfizetnie. A Blikk cikke szerint áramlopás mellett felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás vádjában is bűnösnek találták.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki közleménye szerint Kozso az irányítása alatt működő és általa üzemeltetett teaházban, Zöld Teknős Barlangjában a villanyóra manipulálásával több mint 1 millió 700 ezer forintos kárt okozott az ELMŰ-nek még 2013-ban. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét, a kármegtérítését és egészségi állapotát.

Kozso a korábbi tárgyalásokhoz hasonlóan a csütörtöki tárgyalási napon sem jelent meg, a Blikk szerint a zenész ügyvédje elmondta, védence már korábban megtérítette az okozott kárt, mindezt egy általa festett kép, a Sivatag angyala című alkotás eladásából fedezte. Az egyik ilyen korábbi tárgyaláson az is kiderült, hogy az óramanipulálás miatt az alkalmazottakat néha apróbb áramütés érte.

Az ügyészség elfogadta a csütörtöki ítéletet, ami ellen Kozsónak három napja van fellebbezni. A zenész korábban ártatlannak vallotta magát, tavasszal írásban közölte a bírósággal, hogy jelenleg csak az egészségére és a művészi tevékenységére koncentrál.

Kövess minket Facebookon is!