100 milliós kártérítési pert indított a várpalotai hintabalesetben maradandó agysérülést szenvedett fiú családja

2022. április 13. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kártérítési pert indított a várpalotai hintabalesetben maradandó agysérülést szenvedett fiú családja a hinta üzemeltetője és a szerkezetet ellenőrző mérnök ellen, írja a Blikk. A család jogi képviselője, Dr. Karkosák Balázs is megerősítette a lapnak, hogy a napokban nyújtják be a keresetet, 100 millió forintot meghaladó összegre perlik a két személyt.

A baleset 2017. szeptember 2-án történt a Várpalotai Napok nevű rendezvényen. A 33 méter magas hinta egyik karja letört, emiatt a gondolában ülő utasok kizuhantak. Egyikük, az akkor 18 éves Máthé Krisztofer a hintától körülbelül tizenöt méterre zuhant a földre, a fejét pedig beütötte a járdába. Életveszélyes, maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket szenvedett. 460 napig volt kómában, 2018 decemberében hagyhatta el a kórházat. A fiú azóta újra megtanult járni, elkezdett beszélni.

A hinta üzemeltetőjét két év próbaidőre, a gép megfelelőségi tanúsítványának kiállítóját pedig három év próbaidőre ítélte a veszprémi bíróság idén februárban. Mindkettejüket foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntettében ítélték el. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosabb büntetést kért, a vádlottak és védőik pedig az ítélet enyhítését és a vádlottak felmentését kérték.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!