Hamisított Pick szalámikat árultak az egyik budapesti vásárcsarnokban

2022. április 13. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hamisított Pick szalámikat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal szakemberei áprilisban egy budapesti vásárcsarnokban működő húsboltban tartottak ellenőrzést, amely során hamisítottnak minősülő „csemege szalámi” találtak.

A Pick feliratú csomagolásban árult „csemege szalámi” az eladópult felett lógott felfüggesztve. Az ellenőröknek gyanúsak lettek a terméken feltüntetett adatok, mivel a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek. Ráadásként a szállítmányt kísérő dokumentációt sem tudták bemutatni a húsboltban. Ez a hiányosság már önmagában is súlyosan jogsértő, mivel így nem állapítható meg kétséget kizáróan az élelmiszer eredete.

Emellett a termék a törvény szerint még hamisítottnak is minősül, mert hatóság rendelkezésére álló adatok alapján a gyártóként feltüntetett Pick Szeged Zrt. évek óta nem állít elő „Pick Csemege szalámi” megnevezésű terméket.

A szakemberek elrendelték az érintett termékek azonnali kivonását a forgalomból, forgalomba hozatalának tilalmát, továbbá hatósági zár alá vették a húsboltban található termékeket. Emellett kötelezték a boltot a hamis élelmiszerek forgalomból való visszahívására is. A hatóság az ügyben bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tesz. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!