Újgenerációs Mol Bubi-gyűjtőállomásokat építenek a VIII. kerületben

2022. április 12. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

5 újgenerációs Mol Bubi-gyűjtőállomás telepítése kezdődött el a főváros VIII. kerületében április 11-én, hétfőn, áll a BKK közleményében. Az újgenerációs jelző azt fedi, hogy a megszokott dokkolók helyett hagyományos kerékpártámaszok lesznek, és a gyűjtőállomások mellett mikromobilitási pontokat is kialakítanak.

A VIII. kerületi Magdolnanegyed és az Orczynegyed nagy része eddig hiányzott a Mol Bubi hálózatából. Az első ütemben a józsefvárosi önkormányzat támogatásával, a Budapesti Közlekedési Központ koordinálásában április 11-én, hétfőn 5 újgenerációs Mol Bubi-gyűjtőállomás létesítése kezdődött el az alábbi helyszíneken: Teleki tér, Mátyás tér, Losonci lakótelep (Práter utca–Szigony utca kereszteződés), Kálvária tér, Bródy Sándor utca–Horánszky utca kereszteződés.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A telepítési munkák tervezett időtartama előreláthatóan két hét. A Bródy Sándor utca Horánszky utca és Gutenberg tér közötti szakaszán az északi, páros oldalon javulnak a gyalogos közlekedés feltételei a járdán. Összesen 16 autóparkoló-helynyi terület szabadul fel, így az utcában akadálymentesebb, biztonságosabb és kényelmesebb lesz közlekedni gyalog és mikromobilitási eszközökkel is, áll a közleményben.

A BKK ügyfelei jelenleg 158 helyszínen vehetik fel és adhatják le a Mol Bubi bicikliket. A flottában már összesen 1560 kerékpár szolgál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!