Margit-negyed program: eddig 19 üres üzletnek találtak gazdát

2022. április 11. – 16:44

Margit-negyed program: eddig 19 üres üzletnek találtak gazdát
Forrás: Főkert Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

7 étterem, 4 galéria, 3 közösségi kezdeményezés, 2 élelmiszerbolt, 3 divatbolt költözött be eddig a Margit körútra és környékére a városrész újjáélesztésére indított Margit-negyed program keretében – hangzott el hétfőn a II. kerületi önkormányzat sajtótájékoztatóján.

Mint Őrsi Gergely polgármester elmondta, első lépésben az üres önkormányzati helyiségnek kerestek kedvezményes bérleti díjkonstrukcióban olyan bérlőket, akik élettel telítik meg a térséget. Összesen 235 pályázat futott be, és végül az üres önkormányzati helyiségeken kívül más helyek is gazdára találtak, a koronavírus-járvány ellenére. Az új üzleteknek segítenek az egységesebb portálkörnyezet kialakításában, homlokzatfelújítási pályázatot írnak ki, és részt vesznek a homlokzattisztításban.

A körút Fekete Sas u. és Bem u. közötti szakaszának terve – Forrás: II. kerületi önkormányzat
A körút Fekete Sas u. és Bem u. közötti szakaszának terve – Forrás: II. kerületi önkormányzat

Következő lépésben zöldítik a Margit körutat és környezetét, hosszabb, nagyobb növényszigetekkel, fák telepítésével. Ez utóbbi különösen nehéz ügy a föld alatt húzódó közművek kötelező védőtávolságainak betartása miatt, de Őrsi elmondása szerint így is tucatnyi új fát fognak ültetni a Margit körút olyan szakaszára ahol eddig nem volt fa. Az első ilyen szakasz a körút Fekete Sas utca és Bem J. utca közötti rész lesz, aminek járdája új, egységes burkolatot is kap.

Kérdésre a polgármester elmondta, hogy kerékpársáv egyelőre nem lesz a Margit körúton, mert a Varsányi Irén utcában kialakított kerékpárút jó levezeti a kerékpáros forgalmat. Hozzátette: a Margit körúton elsősorban a gyalogos forgalomra koncentrálnak, de bíznak benne, hogy a jövőben csillapítható lesz a közúti forgalom is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!