Sört, bort, 72%-os likőrt ittak, majd baltákkal szétverték a ravatalozót. Pihenésképpen férfimagazint lapozgattak

2022. április 11. – 12:26

Sört, bort, 72%-os likőrt ittak, majd baltákkal szétverték a ravatalozót. Pihenésképpen férfimagazint lapozgattak
A rendőrök a Messenger-üzeneteiket is látták – Forrás: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Felkutatták és elfogták a budakeszi rendőrök azokat a fiatalokat, akik a helyi ravatalozóban törtek-zúztak. A kár többmilliós. Azt hitték, más nem tudja meg, ők voltak – a rendőrök megtudták.

A Police.hu cikke szerint a budakeszi temető gondnoka április 10-én kora reggel értesítette a rendőrséget, hogy a ravatalozó épületében szörnyű pusztítás nyomait fedezte fel. A berendezési és a használati tárgyak összetörve, a falak leverve, az ajtók letépve, és hiányzott néhány eszköz is.

A rendőrök rövid idő alatt négy fiatalt hoztak összefüggésbe a vandál cselekedettel. Kettőt tanúként hallgattak ki, mivel kiderült, nem volt közük a rongáláshoz, kettőt gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Egyikük, egy 20 éves, munkanélküli fiatalember részletesen taglalta a szombati ivászatukat.

Mindent legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt. Csak 19 éves társával bírták a tempót, másik két cimborájuk kidőlt. A temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben bömböltették a zenét, pihenésképp pedig cigiztek és férfimagazint lapozgattak, de szelfi is készült. Utána ott folytatták, ahol abbahagyták. Lendültek a fejszék és egy kalapács, repültek a fa- és üvegszilánkok, a vakolat. Amikor végeztek, maguknál tartották a baltákat, meg néhány barkács eszközt, és elsétáltak.

Társa úgy fogalmazott: „eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév”, és „akkor jó ötletnek tűnt”. Az előzetes felmérések szerint az épületben okozott rongálási kár meghaladja a 13 millió forintot. A rendőrök a helyszínről ellopott tárgyakat megtalálták és lefoglalták.

A képek forrása: Police.hu
A képek forrása: Police.hu

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rongálás megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a két fiatalember ellen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!