Önkéntes orvosokat és pszichológusokat keresnek Budapestre az ukrajnai menekültek ellátására

2022. április 8. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajnából menekült emberek ellátására önkéntes orvosok, pszichológusok jelentkezését várja a Medspot Alapítvány, amely mostantól Zuglóban és a Budán is működtet egy-egy ellátópontot.

Mint korábban megírtuk, az „Orvosi Segítség Ahol Kell” Alapítvány (Medical Help on the Spot – MedSpot) az ukrajnai háború első hetétől folyamatosan jelen van Beregsurányban, az ukrán-magyar határon. Orvosaik, pszichiátereik, ápolóik és pszichológusaik folyamatosan ingyenes orvosi ellátásban részesítik a háború elől menekülő embereket.

Mostantól Budapesten is elérhető az ingyenes orvosi, pszichológusi ellátás Zuglóban és a Budán. Az alapítvány kér minden szakorvost, pszichológust és ápolót, akinek van szabad kapacitása, hogy jelentkezzen náluk önkéntes segítőnek az orvosisegitseg@medspot.hu email címen.

Az orvosi segítségre vagy pszichológusi támogatásra szoruló menekültek az alapítvány Facebook-oldalán foglalhatnak időpontot maguknak.

Akiknek nincs egészségügyi végzettségük, és mégis szeretnének segíteni, azok anyagilag is támogathatják az önkéntesek munkáját a Go Get Funding hivatalos adománygyűjtő oldalon, ahol egyszerűen, néhány kattintással juttathatják
el a MedSpot Alapítványhoz támogatásukat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!