Elvesztette rágalmazási pereit Becsó Zsolt, aki koronavírusosan járt be szavazni a parlamentbe

2022. április 1. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Elvesztette rágalmazási pereit Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, írja a Blikk. A politikus azt követően indított pereket a jobbikos Cseresznyés István és momentumos politikusok ellen, hogy tavaly kiposztolták a Facebookra, hogy koronavírusosan ment be a parlamentbe és szavazott.

Fertőzöttségéről a hírt maga a politikus osztotta meg tavaly májusban, a karantén utolsó napján. Miután zavar támadt az időben, és kiderült, hogy már karanténban kellett volna lennie, amikor a parlamentben szavazott, szövevényes magyarázathálót szőtt, ennek részleteit itt olvashatja el.

A képviselő 2021. májusában ezt írta az esettel kapcsolatban:

„Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén, kezdhetem a munkát. Azt akarták bebizonyítani, hogy én a karantén szabályait megszegve szavaztam kedden a parlamentben.”

„A Momentum talán odáig süllyedt, hogy feljelentést akar tenni. Ha ez kielégíti őket, akkor nosza, tegyék.”

Végül aztán a legjobb védekezés a támadás elv alapján inkább ő tett feljelentést rágalmazás miatt azokkal szemben, akik kiposztolták, hogy covidosan ült a képviselők között: így beperelte a Cseresznyés Istvánt, a Jobbik Nógrád megyei politikusát, Fekete-Győr Andrást, a Momentum akkori elnökét, és a párt Nógrád megyei politikusát, Horváth Ferencet is.

A tárgyalásokat az ügyben idén március 22-én tartották, ahol a bíró is megállapította, hogy Becsó koronavírusosan ment be a parlamentbe. A képviselő azzal magyarázza a dolgot,

hogy rosszul számolta ki a karantén lejáratának időpontját.

Becsó Zsolt elfogadta a bíróság döntését Cseresznyés Istvánnal kapcsolatos perében, ezért nem is fellebbezett az ítélet és a másik két per megszüntetése ellen sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!