A fideszesek javasolták, mégis épp ők fújták le a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülését, miután szóba került a külügyet ért kibertámadás

2022. március 30. – 08:05

Másolás

Vágólapra másolva

Közbeszerzési kérdések miatt javasolt még múlt héten a választás hetére egy nemzetbiztonsági bizottsági ülést a bizottság négy fideszes tagja, csakhogy halaszthatatlan kampányfeladatokra hivatkozva lemondták az ülést kedden – erről Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke beszélt a Klubrádiónak.

Stummer szerint az ülést azután fújták le, hogy jelezte nekik: a Direkt36 magyar külügyminisztériumot ért orosz hekkertámadámadásról szóló cikkét követően várják az ülést, és meghívnák arra a kibervédelmi intézet vezetőségét is, hogy számoljanak be a történtekről. A jobbikos elnök szerint kedden délután derült ki, hogy az ülés elmarad, miután Halász János alelnök felhívta, és azt mondta: mind a négyüknek halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért az ülés elmarad.

A Direkt36 tényfeltáró cikkben számolt be arról a Telexen, hogy Putyin hekkerei is látják a magyar külügy titkait, az Orbán-kormány pedig évek óta nem bírja elhárítani őket. Az egységes ellenzék Szijjártó Péter lemondását követeli a cikk után, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ugyanakkor a Hvg.hu hekkertámadásokkal kapcsolatos kérdéseire mindössze annyit válaszolt, hogy „kampányhazugságokkal nem foglalkozunk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!