Jakab Péter Szegedről üzente: nincs finnyáskodás vasárnap

2022. március 30. – 11:48

Jakab Péter Szegedről üzente: nincs finnyáskodás vasárnap
Fotó: Bálint András / Szegeder

Másolás

Vágólapra másolva

Utcafórumot hirdetett a szegedi Kárász utcára Jakab Péter Jobbik-elnök és a momentumos Mihálik Edvin, az ellenzéki összefogás Csongrád-Csanád 2-es kerületében induló jelöltje. A délelőtti időpont nem kedvezett a létszámnak, nagyjából ötven – többségében idős – érdeklődő gyűlt össze a város sétálóutcáján.

Jakab és Mihálik úgy húsz perc késéssel érkeztek az utcafórumra, amely délelőtt tíz órára volt kihirdetve. A Jobbik elnöke nyitotta a rendezvényt, beszédét a gengszterezéssel és maffiázással vezetve fel, és külön felhívta a figyelmet a választás fontosságára. „Most vasárnap nincs finnyáskodás, Péterre kell szavazni!” Azt mondta, hogy ahol nincs egység, ott nyer a Fidesz.

Arról is beszélt, hogy őt a kormánypárt gyakorlatilag már nem is tartja jobboldalinak és nemzetinek, mert folyamatosan a melósokról beszél, ő inkább már baloldali, ami szerinte nem igaz, és amúgy sem akkora baj, hogy a melósokról beszél az elit helyett. Volt még szó háborúról is, hogy ő személyesen ment el a határra, ahonnan menekülteket a saját autójával taxiztatott, és közben azt mondták neki a kárpátaljai magyarok, hogy ide vezet Orbán politikája. Jakab Péter arra buzdított, hogy mindenki szavazzon Mihálik Edvinre a Fidesz helytartója helyett, akinek nevét nem tudta fejből, ezért a „hogyishíjják” kifejezéssel élt, amire hahotázásban törtek ki az összegyűltek. (A választókerület fideszes jelöltje Mihálffy Béla.)

Fotó: Bálint András / Szegeder
Fotó: Bálint András / Szegeder

Mihálik kezébe került a mikrofon, aki leginkább az egységről beszélt, arról, hogy egy helyre kell szavaznunk mindannyiunknak, de beszélt arról is, hogy Magyarország problémáit – az egészségügyet, az oktatást, a vidék lemaradását – csak együtt lehet helyrehozni. Példálózott olyanokkal, hogy Szeged-környéki kistelepüléseken az emberek már nem tudnak gyógyszert venni, mert vagy nincs nyitva gyógyszertár, vagy nincs benne gyógyszer, tehát akinek szüksége van az ellátásra, egészen Szegedig kell jönnie érte.

Mihálik beszéde után a szintén jelen lévő Szabó Sándor, a megyei 1-es kerület jelenleg is regnáló MSZP-s képviselője is szót kapott, az ő beszéde szintén arra épült, hogy marad-e április 3 után a megfélemlítés, a megaláztatás – tehát a Fidesz –, vagy győz az ellenzék, és elindulunk felfelé, fogalmazott. Szabó is röviden beszélt, a végére a tömeg megtapsolta mindhárom politikust, majd magukat is Jakabék felhívására.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!