Keresi a rendőrség a férfit, aki elvitte egy ukrán menekült táskáját és kutyáját a zuglói vasútállomásról

2022. március 28. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Felhívást tett közzé a rendőrség, hogy megtalálják a férfit, aki három és fél hete, március 4-én ellopta egy Ukrajnából menekülő férfi táskáit és kutyáját a zuglói vasútállomásról – írja a police.hu.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a menekülő férfi azt követően veszítette el kutyáját és holmijait, hogy azokat lepakolva visszaszállt valamiért a Zuglón állomásozó vonatra. A vonat azonban a férfival együtt elindult, így pedig a kutya és a táskák – amelyekben a legfontosabb értékei, köztük notebookja, valamint személyes tárgyai voltak– a peronon maradtak.

A férfi ugyan taxival és az önkéntesek segítségével később visszajutott a Nyugati pályaudvarról az állomásra, ám akkor már sem kutyája, sem a táskái nem voltak sehol.

A Facebookon közzétett felhívásnak köszönhetőn megkerült a Kesha névre hallgató yorkie, akiért a férfi a 24.hu szerint 30 ezer forintot fizetett a megtalálóknak. Ők, mint kiderült, szintén pénzért vásárolták meg a kutyát.

A táskák viszont azóta sem kerültek meg, így a Kijevből menekülő férfi 300 ezer forintot ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a szürke/fekete Coleman hátizsákot, illetve a piros Nike táskát. Azokban ugyanis állítása szerint tíz év munkája van az említett notebookkal, valamint három merevlemezzel együtt, amelyeken a legfontosabb dokumentumait, köztük az azóta elhunyt szeretteinek fotóit is tárolta. Ezek mellett banki és biztosítási dokumentumai is hiányoznak.

Életem nagy része ezen a számítógépen van – mondta a férfi, aki szerint a notebook és a merevlemezek nem értékesek, csak számára fontosak. Ahogyan akkor fogalmazott:

„egyszerűen csak szeretném visszakapni a személyes tárgyaimat, hogy visszatérhessek a »normális« élethez, miután elvesztettem az otthonom és a lakóhelyemet egy véres, erőszakos háborúban”.

Ehhez hozzátette, hogy bár a lopás miatt a rendőrséghez fordult, „nem akar senkit egy tévedés miatt megbüntetni”. Mivel azonban nyolc napon túl sem juttatta vissza a táskákat, az elkövetővel szemben a rendőrség jogtalan elsajátítás vétség gyanúja miatt folytat eljárást.

Hétfőn ráadásul felvételt is közzétettek róla, amelyeken jól látszik, ahogyan elviszi a kutyát és a táskákat az állomásról. A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri a képeken látható férfit, vagy csak információval rendelkezik a hollétéről, tegyen bejelentést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!