Ahogy Budapestre érkezett, ellopták a táskáit és a kutyáját egy ukrán menekült férfinek

2022. március 7. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor egy ukrán menekült férfi péntek este a Zugló vasútállomásra érkezett, azt hitte, hogy az a végállomás, ezért elkezdte lepakolni a csomagjait, köztük a kutyáját is a peronra, de a vonat váratlanul elindult a Nyugati pályaudvarra vele, míg a holmijai a peronon maradtak, írja a Blikk.

A férfi vasárnap éjszaka a Pesten hallottam Facebook-csoportban írta meg, hogy a két táskáját és a Kesha nevű yorkie kutyáját ellopták, de szerencsére

„a budapesti lakosok kedves segítségének, támogatásának és imáinak köszönhetően vasárnap sikerült megtalálni és visszaszerezni a kutyát. Kesha most már boldog és biztonságban van.”

Mint írja, most próbálják visszaszerezni a két táskáját is, amiből az egyik egy „vésztáska” a legfontosabb dolgokkal, amelyeket az embernek magával kell vinnie, ha katasztrófahelyzetben evakuálják.

„Kijevből, Ukrajna fővárosából érkeztünk Budapestre, amelyet most orosz rakétákkal bombáznak. Nyolc napig robbanások és lövések között éltünk. A 8. napon úgy döntöttünk, hogy megkockáztatjuk a kockázatos utat a magyar határig. Sajnos, amint megérkeztem Budapestre, ezeket a legfontosabb holmikat ellopták.”

A két táskában (egy szürke/fekete Coleman hátizsákban és egy piros Nike táskában) benne van többek között a notebookja, azon az elmúlt tíz év összes munkája, dokumentumok és fotók a családtagjairól, akik közül néhányan már meghaltak. Mint írja, „ezekről az adatokról nincs más biztonsági mentésem. Az életem nagy része ezen a számítógépen van”. A táskákban volt három hordozható merevlemez is, a férfi szerint az azokon lévő dokumentumok nagy része szintén pótolhatatlan. Továbbá hiányoznak most a banki és biztosítási dokumentumai, kormányzati igazolványai és egyéb személyes tárgyai.

A férfi a lopás miatt a rendőrséghez fordult, amely nyomozást indított, de mint írja, „nem akarok senkit megbüntetni egy tévedésért”.

„Egyszerűen csak szeretném visszakapni a személyes tárgyaimat, hogy visszatérhessek a »normális« élethez, miután elvesztettem az otthonom és a lakóhelyemet egy véres, erőszakos háborúban”.

Az ukrán férfi 300 ezer forint jutalmat ajánlj fel annak, aki segít megtalálni a két táskáját a teljes tartalmával együtt. Mint írja, a laptopnak és a merevlemezeknek nincs nagy értéke, csak számára értékesek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!