Az összellenzéki jelöltek nyílt levelet írnak fideszes ellenfelüknek, hogy mondják el, milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyer a választáson

2022. március 28. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei országszerte nyílt levélben fordulnak fideszes ellenfelükhoz, hogy árulják el, milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyer a választáson – derült ki abból a közös sajtótájékoztatóból, amit Jánosi-Lesi Ágota, Pest megye 11-es számú, Vajda Zoltán, Budapest 13-as számú és Jámbor András, Budapest 6-s számú választókörzetének jelöltjei tartottak.

Jánosi-Lesi Ágota arról beszélt, ez a kormány biztosan nem fog EU-s forrásokhoz jutni, Varga Mihály pedig virágnyelven már arról beszélt, megszorítások lesznek. EZ szerintük azt jelenti, hogy a háborúra hivatkozva fognak megszorítani, ezért ma nyílt levélben fordul az összes jelölt a fideszes ellenfeléhez, hogy mondják el, milyen

„Aki a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz”

– mondta.

Vajda Zoltán szerint jogunk van tudni, hogy ha a Fidesz a háborúra hivatkozva a választások után milyen megszorításokra készül, ezzel kapcsolatban már írásbeli kérdést is küldtek Varga Mihálynak. Aki azt szeretné, hogy újra jöjjenek az uniós pénzek, az szavazzon az egységes ellenzékre – mondta Vajda.

Jámbor András arról beszélt, hogy az utcán az emberek már kérdeznek a várható megszorításokról. Ami biztos szerinte, hogy a kormány készül a megszorításra, arra, amit Varga Mihály „költségvetési kiigazításnak” nevezett, és az is biztos, hogy a háborúra fognak hivatkozni. Pedig szerinte nem a háború miatt drágul hónapok óta minden a boltokban, és nem a háború miatt nőtt ekkorát a költségvetési hiány és az infláció, hanem az Orbán-kormány miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!