Módosították a vádat annak a férfinak az ügyében, aki két éve késsel támadt a rendőrökre Erdőkertesen

2022. március 18. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Módosította a vádat az ügyészség annak a Pest megyei férfinak az ügyében, aki 2020-ban késsel súlyosan megsebesített két rendőrt. Korábban előre kitervelten, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene, ezt most azzal egészítették ki: „aljas indokból és célból” támadt a rendőrökre. Ez súlyosabb bűncselekménynek számít, az ügyészség továbbra is életfogytig tartó fegyházbüntetést javasol, a vádlottat viszont a korábbi 35 év helyett legkorábban csak 40 év letöltése után lehetne feltételesen szabadságra bocsátani.

2020 januárjában a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi – aki lakóhelyét engedély nélkül nem hagyhatta el – elhatározta, hogy megszökik. A férfi azzal hívta fel a rendőrséget, hogy megsérült, és kérte, hogy szállítsák kórházba. A ruhájába viszont kést rejtett, azt tervezte, a kiérkező rendőröket megöli, és elmenekül, ezért a megtakarításait is magához vette. Miután beszállt a rendőrautóba, a mellette ülő rendőrt hirtelen az ajtónak szorította,

és a ruhájából elővett késsel kétszer nyakon szúrta.

Az autót vezető rendőr amikor észrevette, mi történik hátul, odafordult, és ráfogott a késre, hogy ne tudjon harmadjára is szúrni. A kés megvágta a rendőr ujjait. A férfi ezután a vezető felé fordult, és a nyaka irányába szúrt a késsel, de a rendőr ki tudott térni a mozdulat elől, így csak az arcát vágta meg. Végül a rendőröknek sikerült lefegyvereznie a támadót. Korábban a Telex is beszámolt az esetről.

Az ügy jelenleg bírósági szakaszban van, a tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként változtatta meg a vádat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

A friss kiegészítés lényege, hogy a férfi elhatározta, hogy az őt kísérő rendőröket az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Rendőrség munkatársai részéről őt ért sérelmek miatt bosszúból megöli, és megszökik a hatóságok elől. A gyilkossággal a vádlottnak az volt a célja, hogy az elmeállapota megfigyelését elkerülje, és a vélt sérelmei az addigiakhoz képest nagyobb sajtónyilvánosságot kapjanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!