Vádat emeltek a férfi ellen, aki késsel támadt két váci rendőrre

2020. október 8. – 10:45

frissítve

Vádat emeltek a férfi ellen, aki késsel támadt két váci rendőrre

Másolás

Vágólapra másolva

Január végén egy házi őrizetes férfi késsel támadt két váci rendőrre, egyiküket megszúrta, másikukat megvágta. A friss ügyészségi közlemény szerint a férfi ellen megtörtént a vádemelés: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előre kitervelten, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vádirat szerint a következő történt: 2020 januárjában a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló Pest megyei férfi – aki lakóhelyét engedély nélkül nem hagyhatta el – elhatározta, hogy megszökik. A férfi arra hivatkozással, hogy megsérült, felhívta a rendőrséget, és kérte, hogy szállítsák kórházba.

A szökést úgy akarta megvalósítani, hogy az őt kísérő rendőröket megöli, ezért egy rejtve hordhatóvá alakított kiélezett kést, valamint forintban és euróban tartott, közel egy millió forintos megtakarítását magához vette.

A férfi megkapta az orvosi ellátást, majd két váci járőr szállította vissza lakóhelyére. Amikor már közel voltak, a hátsó ülésen utazó férfi hirtelen a mellette ülő rendőrt az ajtónak szorította,

és a ruhájából elővett késsel kétszer nyakon szúrta.

Az autót vezető rendőr, amikor észrevette, mi történik hátul, odafordult, és ráfogott a késre, hogy ne tudjon harmadjára is szúrni. A kés megvágta a rendőr ujjait.

A férfi ezután a vezető felé fordult, és azért, hogy őt is megölje, „fentről lefelé irányuló kaszáló mozdulattal a nyaka irányába szúrt”, de a rendőr ki tudott térni a mozdulat elől, így csak az arcát vágta meg a támadó.

Eközben az ajtóhoz szorított, hátsó ülésen ülő rendőr elővette a fegyverét, aminek csövére a támadó ráfogott, azt az elől ülő rendőr felé fordította, miközben megpróbálta elvenni. A fegyver végül a rendőr kezében maradt, kiszállt, és onnan fogta rá a támadóra, és szólította fel, hogy álljon le.

„A vádlott a nyomozás során nem tett vallomást. A nyomozó ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság – a letartóztatásban lévő – 35 éves vádlottat ítélje életfogytig tartó, fegyházfokozatú szabadságvesztés büntetésre, és ítéletében rögzítse, hogy legkorábban 35 év kitöltése után bocsátható feltételesen szabadságra” – írja az ügyészség.

Erdőkertes polgármestere korábban arról beszélt, a vádlott évekig dolgozott polgárőrként a településen, ám miután megromlott a kapcsolata élettársával, elkezdődtek a bajok: élettársát bántalmazta, majd bűnügyi felügyelet alá is került, többször összetűzésbe került a polgárőrséggel és a rendőrökkel is.

(Borítókép: Ügyészség.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!