Horváth Csaba részletes vallomásban írta meg az ügyészségnek, miért hazugság szerinte a korrupciós vád

2022. március 17. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú, hétoldalas szövegben írta le álláspontját Horváth Csaba, Zugló ellenzéki polgármestere arról, hogy egy tanúvallomás miatt belekeveredett egy korrupciógyanús ügybe. A szöveget elküldte a sajtónak, és írásbeli vallomásként elküldte az ügyészségnek is.

Emlékeztetőül: egy nagy számlagyáras nyomozás során az egyik gyanúsított, Fuzik Zsolt azt vallotta, hogy korrupciós pénzeket fizettek Horváthnak, mint ahogy több másik MSZP-s politikusnak is. Az ügyészség azóta gyanúsítottként hallgatta ki Horváthot. Az ügyről itt olvashatja el a cikkeinket.

Horváth a dokumentumban továbbra is mindent tagad, azt írta, soha nem követett el bűncselekményt, nem kért és nem kapott pénzt senkitől. A részletekről azt írta, hogy

  • Fuzikot csak 2016-ban ismerte meg.
  • Fuzikkal többször találkozott, ekkor Fuzik több, használható információt is adott neki a fideszes fővárosi ügyekről (lásd az alábbi képet). Több ilyen találkozón Tóth Csaba is ott volt.
Horváth vallomása arról, milyen információkat kapott szerinte Fuziktól
Horváth vallomása arról, milyen információkat kapott szerinte Fuziktól
  • A szóban forgó időszakban Horváth a fővárosi közgyűlésben ült, nem volt köze Zuglóhoz, zuglói döntéshozatalhoz.
  • 2020-ban megszűnt a kapcsolata Fuzikkal.
  • Az ügyészség mindeddig nem adott át Horváthnak érdemi információkat az ügyről, így a terhelő bizonyítékokról sem közöltek semmit, illetve Fuzik Zsolt vallomását sem küldték el neki.
  • A gyanúsításban egy kivétellel nem szerepel, hogy Fuzik szerint mikor adta át a kenőpénzeket, a megnevezett egyetlen konkrét alkalommal pedig Horváth szerint ő bizonyíthatóan nem találkozhatott Fuzikkal.
  • Fuzik szerinte vádalkut kötött, és úgy tudja, külföldre távozhat a magyar hatóságok engedélyével.
  • Kéri a Fuzikkal való szembesítést.

Este Horváth az ATV Egyenes Beszéd című műsorában volt vendég, itt megismételte a fő állításokat, azt mondta, a Fidesz „nokiásdobozos” ügyet kreált, hogy aztán azt lehessen mondani, hogy „nem zörög a haraszt”. Holott – mondta Horváth – már senki nem emlékszik, hogy a nokiásdobozos vallomásról kiderült, hogy hamis vallomás volt.

A Fidesz módszere, hogy az ilyen ügyekkel bizonytalanítsa el a választókat, akik majd erre azt mondják, hogy az ellenzék sem különb, mondta Horváth.

A Fuziktól kapott információk kapcsán úgy fogalmazott, Fuzik egy időben a belső informátora volt, akit természetesen nem nevezett meg soha a nyilvánosságban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!