Tanúként hallgatták meg az MKKP dinóját, miután ollóval támadtak neki a Békemeneten

2022. március 17. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Két állast kapott, lökdösték, megtaposták a farkát és ollóval is megszúrták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) dinóját a március 15-i Békemeneten.

„Amikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a Békés tömeg akkor már elkezdett kirángatni/lökdösni a menetből (ami egy helyben állt)” – osztotta meg az élményeit a dinó az MKKP Instagram-oldalán.

„Próbáltam meggyőzni őket ilyen légből kapott érvekkel, hogy: ez egy Békemenet, az MKKP eddig fideszesnek számított, de mindhiába”

– írta a posztjában.

Végül a rendőrök szedték ki a tömegből, akik a beszámolója szerint több mint fél óráig igazoltatták. A probléma az volt, hogy a jelmez eltakarta az arcát, és ezt tiltja a gyülekezési törvény.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Szerdai közleményükben azt írták, a Békemenet szervezői jelezték, hogy egy jelmezes alak zavarja a gyűlést. A dinoszauruszjelmezes fiatalembert igazoltatták az Árpád fejedelem útján, ám akkor állításuk szerint nem említette, hogy bántalmazták vagy megszurkálták volna. „Az intézkedő rendőrök kérdésére azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben” – áll a közleményben. A sajtóban másnap megjelent hírek alapján azonban a BRFK hivatalból eljárást indított.

Csütörtökön pedig már tanúként hallgatták meg a dinót a rendőrségen, erről a Magyar Kétfarkú Kutya Párt számolt be a Facebook-oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!