A Comói-tó partján bérel villát a külügy Csiszár Jenőnek

2022. március 16. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Hvg birtokába jutott dokumentumok szerint a magyar külügy az olaszországi luxusrégióban, a Comói-tó partján bérel villát Csiszár Jenő főkonzulnak. A rezidencia a főkonzulátus milánói székhelyétől 60 kilométerre van. Az ingatlant a lap szerint egy olyan üzletembertől bérli a főkonzulátus, akinek magyarországi terjeszkedését a diplomáciai képviselet egyengeti.

A több mint 300 négyzetméteres, tizenvalahány helyiségből álló, úszómedencés villa mellett egy tóparti stég is van. Csiszárnak ezt megelőzően egy Milánó belvárosában fekvő, 300 négyzetméteres, teraszos nagypolgári lakást bérelt a külügy.

A lap hangsúlyozza, hogy Csiszár aktív közreműködője a magyar–olasz kapcsolatoknak, rendszeresen találkozik üzletemberekkel, olasz gazdasági szereplőkkel. Ápolja kapcsolatait a comói üzleti élet szereplőivel is, köztük Stefano Noschesével, akit néhány évvel ezelőtt egy pénzmosási ügyben vádoltak meg az olasz hatóságok.

A magyar külügyminisztérium annyit válaszolt a lapnak, hogy a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, és nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára. A Hvg úgy tudja, Szijjártó Péter is járt Csiszár villájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!