Díszkivilágítást kapott a megújuló Bálna

2022. március 15. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Még tavaly márciusban írtak ki közbeszerzést a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vagyonkezelésében álló Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ felújítására, szigetelésére, fejlesztésére és a díszkivilágítás kiépítésére is. A Magyar Turisztikai Ügynökség friss közleménye szerint megkezdődött az épület felújítása, a cél a homlokzat, a fő- és melléképületek korszerűsítése, továbbá a héjszerkezet szigetelése.

A jelenlegi munkálatok legfőbb célja az állagmegóvás, amelynek részeként korszerűbb, időtállóbb anyagok felhasználásával már elkészültek a Bálna acél-üveg héjszerkezetének fejlesztési munkái. A fejlesztés most záruló első ütemében közel 20 tonna tömítőanyag felhasználásával új szigetelést kapott a mintegy 14 kilométer takaróprofil, és a sérült üvegelemeket is kicserélték.

Mint írják,

„a most zajló átfogó fejlesztés eredményeként több ezer izzóból álló díszkivilágítást is kapott Budapest ikonikus épülete, amely március 15. alkalmából a magyar zászló színeiben pompázik. A látványos díszkivilágítás ezentúl az év minden napján még erőteljesebbé teszi nemcsak az épület, hanem a dunai látkép turisztikai vonzerejét is”.

A LED-technológiájú díszvilágítást 1061 darab programozható színes LED világítótesttel valósítják meg. A régi épületrészekre pedig 184 darab LED lámpa és 189 méter LED vonalvilágító lámpa került fel.

A földszinten új vizesblokk létesült, továbbá már elkészült több olyan, elsősorban gépészeti és elektromos átalakítás, amely növeli a létesítmény komfortját és üzembiztonságát. Március végéig befejeződik a mélygarázs korszerűsítése is, ahol kártyás fizetésre is alkalmas automaták kerülnek, emellett 6 gyorstöltő is elérhető lesz az elektromos autók számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!