Kommentelők százai árasztják el Renner Erika nevével Varga Judit Facebook-oldalát

2022. március 12. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Mérce vette észre, hogy csütörtök óta kommentelők százai, ezrei Renner Erika nevével árasztják el Varga Judit Facebook-oldalát.

Az igazságügyi miniszter a nőnapi üdvözlőposztjában arról írt, milyen sokat tesz a kormány a nők védelméért. A kommentelők felrótták Varga Juditnak, hogy ha valóban annyira fontos a kormánynak a nők védelme, akkor miért nem ratifikálja az Isztambuli egyezményt. És eszébe juttatták a lúgos orvos által megcsonkított nő, Renner Erika esetét is, de ezeket a hozzászólásokat törölni kezdték a miniszter oldaláról. Ezután indult el a kommentlavina. Lényegében témától függetlenül, Varga összes posztja alatt záporoznak az ilyen hozzászólások.

A statisztikák szerint Magyarországon több mint 1,1 millió nő ellen követtek el 15 éves kora óta fizikai és/vagy szexuális erőszakot. A családon belüli és párkapcsolati erőszak jelentős többségét férfiak követik el nőkkel szemben, aminek rendszerszintű okai vannak. Ezek az esetek nem egyedülálló tragédiák, hanem annak a rendszernek a káros szüleményei, amelyben még mindig az az elfogadott, hogy a nő nem egyenrangú fél egy párkapcsolatban vagy családban – írta a Mérce.

A lúgos támadás

Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el. 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!