Kínos, amikor éppen füvet csempészel sárkányrepülőn Szerbiából a szögesdrót felett, és elromlik a motor

2022. március 11. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy tervet eszelt ki három szegedi férfi: kitalálták, hogy Szerbiából marihuánát hoznak be úgy, hogy azt egyikük egy motoros sárkányrepülővel a határzár felett átrepülve csempészi be, írja le az ügyet az ügyészség közleménye.

A férfiak többször jártak Szerbiában, megvették a kábítószert, a határ szerb oldalán elrejtették, és autóval odavitték az egyikük motoros sárkányrepülőjét is. 2018. augusztus 30-án, este a repülő tulajdonosa a szerb oldalon magához vette az utazótáskában lévő kábítószert, a sárkányrepülővel felszállt, majd a határzár felett berepült az ország területére.

Ám a sárkányrepülőgép motorja elromlott, a férfi a Tiszasziget-Gyála közötti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre, meg is sérült, de annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert elrejtse. A határőrök megtalálták a férfit, majd másnap a kábítószert is.

Az elkövetőket a bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt 5, 9 és 10 év fegyházra, valamint közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket nem tartotta alaposnak, és az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt mindhárom férfinél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!