Több száz plakát megrongálása miatt tesz feljelentést a Vác központú választókerület ellenzéki jelöltje

2022. március 10. – 14:15

Több száz plakát megrongálása miatt tesz feljelentést a Vác központú választókerület ellenzéki jelöltje
Kép: Egységben Magyarországért

Másolás

Vágólapra másolva

Nagymaroson, Szobon, Őrbottyánban, Váchartyánban, Vádukán, Vácrátóton egyetlen éjszaka alatt szaggatták le, fújták össze festékkel, rongálták meg vagy lopták el az ellenzéki összefogás összes kihelyezett plakátját – írja közleményében az egységes ellenzék helyi szervezete. Pest 4-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltje Inotay Gergely, a plakátjainak megrongálása szerinte egyértelműen szervezett akcióra utal, emiatt a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Február végén kerültek ki a Vác központú Pest 4-es választókerület Egységben Magyarországért plakátjai. A körzetben az egyesült ellenzék Inotay Gergelyt, Vác jelenlegi alpolgármesterét támogatja, aki 2019-ben az Összefogás Vácért jelöltjeként bekerült a váci önkormányzati testületbe, és most a 2021-es előválasztás helyi győzteseként indul a 2022-es országgyűlési választáson.

„A körzet számos elemzés szerint rendkívül kiélezett lehet, így mind a Fidesz-KDNP, mind az ellenzék élénk kampányt folytat a területen” – írják a közleményben, és hozzáteszik, az időközben felrakott ellenzéki plakátokat kihelyezésük után szinte azonnal megrongálták:

„Vácon, Nagymaroson, Szobon több száz plakátot festékszóróval fújtak le, szaggatták le a helyükről vagy csak egyszerűen nyomuk veszett. A Dunakanyar mellett ezenkívül számos településen, például Sződön, Kemencén és Csörögben ugyanez történt. Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat”. Szerintük az akció szervezettségére utalhat, hogy

„egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon”.

Azt írják, az ügy kapcsán több feljelentés is történt már, és jelenleg nyomozás zajlik.

Kovácsné Varga Ildikó, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség képviselőjelötje a csornai választókerületben ugyanezért tesz feljelentést elmondása szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől