Asztalosnak tanul Márki-Zay Péter felesége, miután ellehetetlenítették a praxisát

2022. március 9. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút készített a Blikk az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter feleségével, Vincze Felíciával. Az interjúból kiderül, hogy Vincze alapvetően a háztartás vezetésével igyekszik férjét tehermentesíteni, és amikor teheti, vele tart a kampányeseményekre, vagy szórólapozással segíti az aktivistákat.

„Péter, könyörgöm, ne! Ki fogják csinálni a praxisomat, és a gyerekeket nem fogják felvenni az egyetemre”

– idézi fel Vincze az első reakcióját azzal kapcsolatban, hogy Márki-Zay elmondta, miniszterelnök szeretne lenni. Ezután hozzáteszi, hogy szerencsére a gyerekeiket nem érte hátrányos megkülönböztetés férje politikai ambíciói miatt, Gellért fiúkat például felvették a kormányközeli – itt dolgozott rektorként a Médiatanácsot vezető Koltay András is – Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol bűnügyi nyomozói szakra jelentkezett. Ellenben az alapvetően szülésznőként dolgozó Vincze elmondása szerint a praxisát egy év alatt sikerült tönkretenni.

Már 2017-ben érzékelte, hogy férje politikai pályája súlyos hatásokkal van a munkájára. A szegedi klinika – ahol a legtöbb szüléskísérést végezte – elkezdett olyan dokumentumoknál is formai hibákba belekötni, amikbe korábban nem, később pedig többször is feljelentették. Az ügy odáig fajult, hogy az ÁNTSZ-nek kellett közbeavatkoznia. Majd elkezdett egy képzést is ezen a szegedi klinikán, de onnan egyszerűen kidobták, így kénytelen volt másfél éven keresztül egy pesti magánklinikára járni gyakorlatra. Végül azért döntött a befejezés mellett, mert minden szülésnél attól rettegett, hogy feljelentik.

Később újraélesztést szeretett volna oktatni, és már meg is egyezett a Vöröskereszttel, hogy hódmezővásárhelyi iskolákba megy tanítani, de az utolsó pillanatban az egész meghiúsult, mert a szervezet szerint ez már a politikai kampány része lett volna. A kampány után újra jelentkezett, de addigra mindent leszerveztek nélküle. Elmondása szerint az újraélesztésekkel kapcsolatos képzések azóta sem kezdődtek el a helyi iskolákban.

Ezért úgy döntött, hogy asztalosnak tanul, és beiratkozott egy kétéves szakmunkásképzésre. Jelenleg gyakorlaton van, májusban fog végezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!