Magyar nyelvű Facebook-oldalt indított a Deutsche Welle

2022. március 9. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

A ukrajnai háború és a magyar sajtószabadság folyamatosan romló helyzete miatt a tavaly elindított Youtube-csatorna mellé egy magyar nyelvű Facebook-oldalt is létrehozott a német Deutsche Welle. A DW célja a több párbeszéd és interakció a magyar közönséggel.

„Egy fiatal és dinamikus csapatot építettünk fel az elmúlt csaknem egy évben Magyarországon. Újságíróink a helyszínről tudósítanak, legyen szó az ukrajnai menekültekről vagy a közelgő parlamenti választásokról. Emberi történeteket mesélnek el, háttéranyagokat készítenek, az ukrán-magyar határról jelentkeznek, és a nemzetközi közönségnek is bemutatják, milyen sokszínű is Magyarország”

– emelte ki Adelheid Feilcke, a DW európai programigazgatója. A Facebook-csatornával a DW elsősorban azokat a politika iránt érdeklődő magyar fiatalokat célozza meg, akik esetleg úgy érezhetik, hogy a hazai médiafelhozatal nem elégíti ki őket, és szélesebb látókörre vágynak. A DW egyébként azt állítja, hogy az ukrajnai háborúval kapcsolatos tartalmak nézettsége megnőtt, és érezhetően fokozódott az érdeklődés a tudósításaik iránt az elmúlt hetekben.

A magyarországi DW-szerkesztőség 2021 áprilisában indult el, és több hazai médiafelülettel is partneri szerződést kötöttek, mint a 24.hu, a Hvg.hu, a 444, a Média1 vagy a Telex, illetve péntek esténként az ATV látható a DW hírmagazinja is, az Europeo.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!