Építési vállalkozó fúrt bele a Bosnyák téren kifakadt vízcsőbe

2022. március 9. – 13:17

Építési vállalkozó fúrt bele a Bosnyák téren kifakadt vízcsőbe
Fotó: Andó Gergely

Másolás

Vágólapra másolva

Egy, a Bosnyák téren mélyépítési munkát végző vállalkozó fúrt bele az ott húzódó nagy átmérőjű vízvezetékbe, a 800 mm átmérőjű acélcső sérülése miatt árasztotta el a környéket a hordalékkal együtt kizúduló víz, áll a Fővárosi Vízművek közleményében. A javítási munkák két hétig is elhúzódhatnak.

A közlemény szerint kedden a kora délutáni órákban hatalmas mennyiségű víz és sár hömpölygött végig a Nagy Lajos király útján a Bosnyák térnél. A bejelentést követően a helyszínre siető kivizsgáló és hibajavító csoport azzal szembesült, hogy a helyszínen egy mélyépítési munkát végző vállalkozó fúrt bele az itt húzódó nagy átmérőjű vízvezetékbe.

A 800 mm átmérőjű acélcső sérülése miatt árasztotta el a környéket a hordalékkal együtt kizúduló víz. A károk megelőzése és a vízfolyás megszüntetése érdekében ki kellett zárni a hálózatból a sérült vezetékszakaszt. Ez azonban szerencsére vízhiányt nem okoz, a párhuzamosan húzódó vezetékeken keresztül biztosítani tudják a környék vízellátását.

A sérült vezeték feltárását és javítását nehezítik a munkagödörbe beszakadt erősáramú és forgalomirányító kábelek. Így várhatóan csak mintegy két hét múlva, a javítást és az azt követő burkolat-helyreállítást követően állhat helyre a megszokott közlekedési rend.

A Vízművek kéri az arra közlekedőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak a forgalomkorlátozásról. Mind az autós, mind a közösségi közlekedés rendje megváltozott: az alámosott villamossíneken ellehetetlenült a 3-as, 62-es és 62A villamos üzemeltetése, helyettük az Örs vezér tere és a Bosnyák tér között pótlóbuszok járnak, a 32-es és 907-es autóbusz Szugló utca/Nagy Lajos király útja megállóját pedig áthelyezték. Érdemes figyelni a BKK Info közleményeit.

Nem ritka, hogy az ivóvízhálózaton külső, általában építkezéssel kapcsolatos rongálás történik. Évente átlagosan 50 közcsősérülést, mintegy 100 bekötéssel kapcsolatos hibát és körülbelül 120 szerelvény-, jellemzően tűzcsaptörést kell javítaniuk a közműcég munkatársainak. A károkozások esetében a helyreállítás költségeit a károkozókkal szemben érvényesíti, áll a Vízművek közleményében.

Lapunk próbálja elérni a vállalkozás vezetőjét is, mert helyi olvasónktól úgy tudjuk, sikerült egy másik művelettel hatórás áramszünetet is okozniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!