Dobrev: Békét garantálni Magyarországon Paks II felmondásával lehet

2022. március 9. – 19:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Békét garantálni Magyarországon Paks II felmondásával lehet, és be kell zárni Budapesten az orosz kémbankot is (azaz a Nemzetközi Beruházási Bankot), a letelepedési kötvényeket pedig felül kell vizsgálni, és a problémás személyeket ki kell utasítani – erről beszélt Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szerinte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban a magyar kormány összevissza beszél. Összeomlott a keleti nyitásra épülő stratégia, ezért most kapkodnak – mondta. De amikor éles helyzet van, akkor Orbán nem tud szembemenni az EU-s szankciókkal, hiába nem akarta például kiléptetni a SWIFT-rendszerből az oroszokat, mégis megszavazta. Mint mondta, a szankciós politikának az a célja, hogy Oroszország és Putyin észhez térjen.

A NATO-csapatok és a fegyverszállítások ügyében is összevissza beszéltek Orbánék, először azt mondták, hogy nem mehetnek át NATO-fegyverek Magyarországon, aztán kiderült, hogy bizonyos feltételekkel mégis, például úgy, ha nem a magyar-ukrán határon mennek át, hanem mondjuk Románia felé – vezette le. A DK politikusa szerint a stratégiai nyugalom valójában inkább stratégiai fejetlenség.

Hangsúlyozta, hogy az orosz üzleteket, így Paks II-t is fel kell mondania a magyar kormánynak.

Dobrev szerint békét garantálni Magyarországon Paks II felmondásával lehet, és be kell zárni Budapesten az orosz kémbankot is (azaz a Nemzetközi Beruházási Bankot), a letelepedési kötvényeket pedig felül kell vizsgálni, és a problémás személyeket ki kell utasítani.

Nagyon fontosnak tartja, hogy minél hamarabb függetlenítsük az orosz energiától az EU-t és így Magyarországot is. Az EU hatalmas nagy pénztömeget fog megmozgatni ennek érdekében, ebből vétek lenne kimaradni, mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!