Nézőpont: Az aktív szavazók négyötöde szerint helyes Oroszországtól gázt vásárolni

2022. március 8. – 09:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz–ukrán háború ellenére az aktív szavazók négyötöde (79 százalék) helyesli, hogy Magyarország orosz gázt vásárol – derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásából, amelyet a honlapján közölt a közvélemény-kutató. A február 28. és március 2. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült kutatás szerint a baloldali szavazók több mint kétharmada (68 százalék) is támogatja, hogy Magyarország továbbra is gázt vásárol Oroszországtól.

„Kérem, mondja meg, hogy helyes-e, hogy Magyarország továbbra is gázt vásárol Oroszországtól!” – erre a felszólításra várta a választ a közvélemény-kutató, amelynek adatai alapján az aktív szavazók négyötöde (79 százalék) szerint helyes Oroszországtól gázt vásárolni, és minden tizedik választó szerint helytelen.

„Amennyiben a politikai szimpátia szerinti bontást vizsgáljuk, kiderül, hogy még a baloldali szavazók között is tízből heten (68 százalék), a háború ellenére is, támogatják az energiakereskedelem fenntartását Oroszországgal, és mindössze 15 százalékuk nem helyesli” – olvasható a kutatásban.

Tízből kilenc kormánypárti szavazó (88 százalék) támogatja az orosz gáz importját, de minden huszadik (5 százalék) ellenzi azt – áll az elemzésben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!