Magyar politikusok március 8-án: Kicsi szívem, kicsi szám, boldog nőnapot kíván!

2022. március 8. – 12:59

Magyar politikusok március 8-án: Kicsi szívem, kicsi szám, boldog nőnapot kíván!

Másolás

Vágólapra másolva

Március 8. van, a nemzetközi nőnap, ami kiváló alkalom a politikusoknak arra, hogy beröffentsék a Facebook márkájú lájkkombájnt, és learassák vele a hazai szívecskemezőket. Ennek megfelelően szinte nem is politikus az, aki a közösségi oldalán nem tett közzé kedden egy nőnapi köszöntő bejegyzést.

Monitorozásunk alapján a rutinból posztolók nagy része megelégedett valami virágos képpel és szívhez szóló egyenmondattal, de természetesen voltak, akik ennél többet akartak mondani. Orbán Viktor katonásra sikeredett bejegyzése rímel a szomszédban kialakult háborús helyzetre: egy csokor virággal és katonai köszöntéssel („Erőt, egészséget!”) kíván boldog nőnapot egy repülős alakulathoz tartozó katonanőnek.

Karácsony Gergely egy líraibb képpel és szöveggel használta fel a háborús témát: ő egy menekülő ukrajnai nőt és gyermekeit ábrázoló fotót tett ki az oldalára azzal a szöveggel, hogy számára most a nőnap a hétköznapok ismeretlen hőseit, a bátor, gyenge és erős nőket jelenti.

Gyurcsány Ferenc komoly videóklipet készített a nőnapra Vadai Ágnes közreműködésével. A poént, azaz a Gyurcsány által belengetett „csavart” most nem lőjük le, legyen elég két, negédes idézet belőle a volt miniszterelnöktől: „Kicsi szívem, kicsi szám, boldog nőnapot kíván!” – mondja a bevezetőben.

„Édes csillag, maszatvirág!”

– így üdvözli az egyik köszönteni kívánt hölgyet.

Hozzá képest Varga Judit igazságügyi miniszter maga a szikár angol humor, aki agyzsibbasztó szóviccel ünnepel közösségi oldalán:

„A GDP NŐ, a foglalkoztatottság NŐ, a családtámogatások aránya és a vidékfejlesztésre fordított forrás is NŐ. 😉 Boldog nőnapot!”

– írja.

Vona Gábor is kiemelkedik a szürke mezőnyből egy Albert Camus-idézettel. Mint írja: „Nő nélküli világ, levegőtlen.” Felmerül a kérdés, kinek jut eszébe egy egzisztencialista író és filozófus szavaival köszönteni a nőket a nőnapon, de ha a nőknek szóló köszöntéseket keresve körülnézünk a neten, több olyan „Tíz idézet a nőkről” típusú oldalt is találunk, ahol a fenti citátum előkelő helyen szerepel.

A pártok képviselőinél már kicsit kevesebb a fantázia: az ellenzéki képviselőknél divat Ukrajna nemzeti jelképével, a napraforgóval köszönteni a nőket, míg a fideszes politikusok egy része még mindig narancssárga tulipánt nyújtana át (nyilván a Fidesszel nem szimpatizáló nőknek is).
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője nem elégedett meg a Facebookkal, hosszú MTI-közleményben is köszöntötte pártja nevében a nőket, amiből természetesen nem maradhatott ki egy oldalvágás az ellenzéki miniszterelnök-jelölt felé sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!