Ismét kapnak 5 perces műsoridőt az ellenzéki pártok a köztévében

2022. március 8. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában, írja közleményében a Közmédia Választási Iroda. A pártok szereplési sorrendje megfelel a Nemzeti Választási Bizottság február 26-án tartott sorsolásának eredményeként a pártlisták szavazólapon való megjelenésének.

A pártok képviselői március 16-tól, három héten keresztül minden szerdán és csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában a 8 órai híreket megelőzően, a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pedig a 8 órai Krónikát követően ismertethetik választási programjukat.

Mindennek célja, hogy a közmédia felületet biztosítson ahhoz, hogy a magyar választópolgárok hiteles forrásokból ismerhessék meg minden induló párt és politikai szövetség programját, így a legszélesebb körű, kiegyensúlyozott információk birtokában hozhassák meg döntésüket április 3-án, áll a közleményben.

A listát állító országos nemzetiségi önkormányzatok képviselői március 25. és április 1. napján, a Duna televízióban – a pártokhoz hasonlóan – ugyancsak ötperces időkeretben mutathatják be programjukat.

A 2018-as választási kampány egyik érdekes eseménye volt, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje öt percen keresztül kotkodácsolva mutatta be a köztévében, mennyire taksálja a nekik biztosított programbemutatási lehetőséget:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!