A kerület, ahol húszmilliós merdzsóval jár karbantartani a szaki – éjfél után

2022. március 8. – 05:06

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekes képet osztott meg lapunkkal olvasónk, aki mint beszámolt róla, február 19-én, 00 óra 53 perckor ütközött „a jelenségbe” Budapesten a VII. kerületi Damjanich utcában.

„Elég sok itt számomra a furcsaság”

– tette hozzá.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Mit látunk a fényképen?

  • Egy civil autót, ami járműforgalom elől elzárt területen, szabálytalanul parkol. (Ez Budapesten azért sajnos nem furcsa és szokatlan.)
  • Az sem fura (sajnos), hogy egy újonnan több mint 20 milliós – extráktól függően akár 30 milliós alapárú –, fekete Mercedes városi terepjáró szabálytalanul parkol tilos területen.
  • Az már furcsább, hogy a pofátlan parkolási pozíciót egy szélvédő alatt elhelyezett cetli próbálja menteni, miszerint az EVIN Zrt. veszélyelhárító, hibaelhárító, karbantartó autóját látjuk. (Megkérdeztük Pető Attila „Kreszprofesszort”, aki azt mondta: ilyen esetben sincs kivétel, sőt, még a sárga villogót használó járművek sem hajthatnak rá a forgalom elől elzárt területre.)
  • Még furcsább, hogy egy karbantartó cég 20 milliós, Mercedes GLE 350 d 4MATIC Coupé típusú autót használ szervízkocsinak. (Akkor vajon milyen lehet a munkaruha, Armani?)
  • Még annál is furább, hogy a karbantartó luxusmerci tulajdonosa éjfél után tart karban valamit az amúgy csendes Damjanich utcában.
  • Az egész furcsasághalmazt mintegy megkoronázza, hogy az autó a cetli szerint az erzsébetvárosi EVIN Nonprofit Zrt. járműve, amelyik cég a kerületben a parkolás üzemeltetéséért is felelős.

Megkérdeztük a VII. kerületi polgármesteri hivatalt, hogy a KRESZ melyik pontja alapján parkolt ezen a helyszínen az autó, és támogatja-e az önkormányzat az ilyen jellegű kihágást a cégeinél?

Az önkormányzat válasza szerint

„a képeken az önkormányzat ingatlankezeléssel foglalkozó cége (EVIN) egyik szerződéses partnerének autója látható, aki a jelzett időben egy csőtörés miatt sietett a helyszínre. Tapasztalataink szerint az ilyen esetekben annál komolyabb az anyagi kár, minél később kezdik el a hiba elhárítását, ezért szükséges az azonnali intézkedés, a veszélyelhárítás.”

A polgármesteri hivatal fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a várakozás a forgalmat nem akadályozta, veszélyhelyzetet nem idézett elő. Az önkormányzati cég vezetése ugyanakkor felhívta munkatársai és a vele szerződésében állók figyelmét, hogy semmilyen veszélyhelyzet nem menti fel őket egy esetleges szabálytalanság alól, ezért a jövőben tartózkodjanak az ilyen cselekményektől – írta kérdésünkre az önkormányzat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!