Orbán Viktor facebookos miniesszéjében kifejtette: nem akar Putyin ellensége lenni

2022. március 4. – 18:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A baloldal a háború oldalán áll – akkor is, ha ezt nem tudja.” Ezzel a felütéssel kezdődik Orbán Viktor írása, amit a Facebookra tett ki, tőle egyébként ez a műfaj, a facebookos magyarázó-elemző írások műfaja viszonylag szokatlannak számít.

Orbán szerint amit a baloldal mond, az belevisz bennünket a háborúba. „Katonát küldeni az azt jelenti, hogy részesei leszünk egy háborúnak. Fegyvert küldeni az azt jelenti, hogy akinek szállítunk, az lehet, hogy majd örülni fog”,

„de akivel szemben azt a fegyvert használják, annak az ellenségei leszünk, a Jóisten tudja pontosan, mennyi ideig”

– írja anélkül, hogy Oroszországot és Putyint megnevezné.

Szerinte ha Magyarországon át szállítják a fegyvert Kárpátaljára, „ezzel katonai célponttá alakítanánk az éppen Kárpátalján áthaladó konvojt – egy olyan helyen, ahol még nincs is háború –, az azt jelenti, hogy mi vittük oda”,

„mi provokáltuk oda a háborút.”

„Észnél kell lenni, nem lehet össze-vissza beszélni, nem lehet össze-vissza javaslatokat tenni, és nem lehet a nyugati barátainknak szívességet tenni egy-egy nyilatkozattal. Ez nem ennek az ideje. Itt most Magyarország érdekei mellett kell kiállni.

Most nem amerikai szemmel kell nézni ezt a konfliktust, meg nem francia, meg nem német szemüvegen keresztül, ezt magyar szemmel kell nézni.

És magyar szemmel nézve ebben a konfliktusban a legfontosabb a magyarok békéje és biztonsága. Ehhez ki kell maradni a háborúból, és ezért a baloldalnak a háborúba sodró javaslatainak ellen kell tudni állni. El kell engedni a fülünk mellett, vagy határozottan ellent kell mondani” – zárul az írás.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!