Orbán: Aki azt gondolja, hogy a NATO megvéd minket, az téved

2022. március 4. – 07:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2016-ban indult haderőfejlesztésről szól a következő kérdés.

Németországban nagy jelentőségű dolog történt, néhány év múlva egy másik Európában fogunk élni – mondta a miniszterelnök arról a német bejelentésről, hogy felfegyverkezik az országot. A második világháború óta nem volt ilyen, ez új helyzetet teremt.

„Gyenge ember nem kap békét” – mondta a magyar haderő fejlesztéséről. A békéhez saját erőre van szükség, és szövetségesek kellenek. Ha nincs saját erőd, akkor nincs szövetségesed se – fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte senki nem fogja az életét feláldozni és a pénzét kockáztatni azért, hogy minket megvédjen, ha mi nem készülünk fel arra, hogy megvédjük magunkat.„Aki azt állítja, hogy a NATO megvéd bennünket, az téved. A NATO akkor véd meg bennünket, ha mi is készen állunk arra, hogy megvédjük magunkat” – fogalmazott.

2010-ben le volt gatyásodva az ország, sok mindent el kellett végezni, mielőtt el tudták kezdeni a haderő fejlesztését. Nem a hadsereg újraépítése volt a legfontosabb, amikor átvették az ország vezetését, hanem a családok, nyugdíjak, a rezsicsökkentés, a devizások ügye. Aztán „beesett” a migráció, de utána elkezdték fejleszteni a haderőt baloldali össztűz mellett. Eljutottunk valameddig, de még nem vagyunk kész – mondta. Már most sem olyan rossz a helyzet, mint tíz évvel ezelőtt. Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy mi magunk és a szövetségeseink együtt garantálni tudjuk Magyarország biztonságát. „Betonszilárdságú biztonságunk van. Magyarország baj nem érheti” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!